Najzanimljiviji sajt Balkana


Za sve one koji vole Božić a ne mogu da podnesu jeftinu plastiku, japanski juvelir Ginza Tanaka je napravio je neobičnu i zanimljivu i skupu jelku.Njegova jelka je od čistog zlata i vredi neverovatnih 2 miliona dolara.!!

Tanaka je posle 24-karatnog zlatnog konja koji je bio poklon za bebu princa u Japanu,napravio je jelku u vrednosti od $ 850.000 dolara.Ipak Ginza Tanaka,odlučio je da napravi novu jelku od čstog zlata koja će po ceni prestići pretodnu.

Ova zlatna Božićna jelka je visoka oko 2,4 metara,teška 12 kg i naravno cela je od čistog zlata.Jelku krase zlatne ploče i oko 50 do 60 ukrasa u obliku srca  koji su isto tako napravljeni od čistog zlata sa ukrašenim trakama boje zlata.Jelka će biti izložena 25. decembra u prodavnici Ginza u Tokiju.Cena ove novogodišnje ili Božićne jelke je 2.000.000 miliona dolara!


Ovo je za sada najskuplja stvar Ginza Tanaka je ikada napravioZa sada najskuplja jelka na svetu je bila izložena prošle godine je to bila jelka postavljena u hotelu sa sedam zvezdica u Abu Dabiju visine 13-metra,ukrašena srebrom i zlatnim lukovi, a na njoj je bilo zlata,srebra,dijamanata,rubina.Ta jelka je vredela 11 miliona dolara!

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala