Najzanimljiviji sajt Balkana

crna guja
Kako piše britanski "Telegraf", glavni likovi kultnog svima nama starijim generacijama poznatog serijala - Crna Guja (Blakader), Džordž i Boldrik, to jeste njihovi pravi imenjaci, zaista su postojali i borili su se u Prvom svetskom ratu!....


Da sve malo podsetimo,u četvrtoj sezoni,serije "Crna Guja" radnja BBC-jeve hit serije smeštena je na frontu,u vreme Prvog svetskog rata, a Crna Guja je bio kapetan u britanskoj vojsci.Nedavno je otkriveno da su likovi, koje su stvorili Ričard Kertis, Rouan Atkinson i Ben Elton, zaista postojali i da su učestvovali u sukobu.Naime, povodom obeležavanja stogodišnjice od Prvog svetskog rata, jedan vojni genealoški sajt "iskopao" je priče o pravom kapetanu Robertu Blakaderu, redovu Džejmsu Boldriku, poručniku Atelstanu Džordžu i kapetanu Džonu Darlingu.

Izmišljeni junaci, koje su u seriji tumačili Rouan Atkinson, Toni Robinson, Hju Lori i Tim Mekineri, imali su dosta sličnosti sa svojim imenjacima iz Prvog svetskog rata. Osim što su delili isto prezime i čin, svi su se borili u rovovima. Prava Crna Guja je učestvovao u borbama na Somi 1916, a 1918. je odlikovan Vojnim krstom. Preživeo je rat i umro 1968. u 84. godini.

Redov Boldrik je poginuo na frontu, u oktobru 1914. Tek je bio napunio 24 godine.Pravi kapetan Darling je imao primernu vojnu karijeru, a umro je 1933. u 45. godini, dok je poručnik Džordž poginuo u septembru 1914. u bici na Marni.

 "Unosili smo nove informacije u bazu podataka kada nam je iskrsao neki kapetan Blakader. Budući da smo svi fanovi TV serije, pomislili smo da bi možda mogli da pronađemo vojne podatke imenjaka i ostalih likova", kazao je predstavnik internet sajta Dominik Hejho. "Jedino za generala Melčeta nismo uspeli da pronađeno nijedan podatak koji bi ga vezivao za Prvi svetski rat", naveo je on.

Serija "Crna Guja" se na britanskoj televiziji prikazivala od 1983. do 1989. godine Svaka od četiri sezone bavila se određenim istorijskim razdobljem - srednjim vekom (sezona 1), elizabetanskom erom (2), regentskim periodom (3) i Prvim svetskim ratom (4), a Crna Guja je uvek bio reinkarnacija onog prethodnog.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1