Najzanimljiviji sajt Balkana
U Južnoj Koreji se uveliko planira izgradnja  grada koji će biti luksuzno odmaralište kao i kockarska destinacija .U grad 8City biće uloženo oko 290 milijardi dolara.Kompleks 8city će biti izgrađen na ostrvu Yongyu Muui u blizini međunarodnog aerodroma Incheon....

Dok će ovaj veoma skupi građevinski projekat od 290 milijardi dolara finasirati operator luksuznih hotela Kempinski,južnokorejski avio prevoznik Korean Air i Daewoo kompanija.

Grad "8City" biće sastavljen luksuznih hotela, kondominijuma,kazina kao i tržnih centara sa tematskim parkovima,vodenim parkovima,stazom za trke Formule staza,koncertna dvorana sa 50.000 sedišta,a turistima će se nuditi i medicinski turizam u ovom komplkesu

Glavni centar 8 city grada će imati "unutrašnji krug" kao i "pametnu" cevastu građevinu dugačku 14 kilometara duž obale,uz  "Megastrip", koji će imati visinu od 200 metara 880 metara će imati širinu a dzgaćak će biti  3,3 kilometara sa ovim dimenzijama će biti jedna od najveći svetskih arhitektonski jedinica.

 "Eightciti Co", kompanija koja je zadužena a ovaj projekat  tvrdi da će 8City odmaralište imati površinu od 80-kvadratnih kilometara i da će biti jedan od najveći pojedinačnhi projekata u turizmu na svetu, i da će biti "tri puta veći od Makaoa". Makao(je specijalna administrativna regija Kine) i  veličine je oko 28,2 kvadratnih kilometara.

Grad odmaralište 8City kako se predpostavlja kada( i ako bude) izgrađen) će stvoriti 930.000 novih radnih mesta a privuće približno 134 miliona turista do 2030. godine.Za sada je skupljeno svega 3 milijarde dolara i novac bi mogao biti i najveća prepreka izgradnji ovog luksuznog odmarališta.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala