Najzanimljiviji sajt BalkanaKalinga najveća škola na svetu

Po ovim dole podacima koje ćemo izneti kao i video jedna škola za društvene nauke u Indiji je najveća škola na svetu odnosno sa najvećim brojem učenika u školi ....

Kalinga institut za društvene nauke je najveća škola na svetu, koju pohađa čak 25.000 učenika.!

Većina dolazi iz veoma siromašnih porodica i ovo im je jedina prilika koju imaju za obrazovanje. Škola im je dom veći deo godine, tako da se na ovom mestu pripremi čak 50.000 obroka dnevno.

Prilikom dolaska u školu deca se prijavljuju, a potom im dežurno osoblje pregleda torbe i proverava da li su zdravi.

To je izuzetno važno jer sa ovoliko dece na malom mestu, zaraze mogu brzo da se prošire.

Hrana koja se u toku dana pripremi u ovoj školi dovoljna je da se nahrani čak cela indijska mornarica.

Za doručak im se obično služe žitarice, zato što su hranljive i za jedno jutro se potroši čak 1000 kg konrfleksa i 5000 litara mleka. Obrok mogu da dobiju na tri lokacije koje se nalaze u blizini njhovih spavaonica.

Za ručak se potroši i do 4.000 kg pirinča. On se obično služi i 2.400 kg povraća jer se ovde izuzetno vodi računa o zdravlju dece.

Kako se sva deca ovde bave i vannastavnim aktivnosti koji obično uključuju sport, obroci sadrže i ribu kao i piletinu, koji se služe bar dva puta nedeljno.

Ova škola potroši čak 75.000 jaja mesečno, a ima i svoj sistem za prečišćavanje vode. Deca u slobodno vreme pomažu u kuhinji, pa tako u grupama seckaju povrće koje će biti iskorišćeno za pripremu obroka.

Nakon svakog obroka deca sama operu posude iz kojih su jeli, a škola misli da ih na taj način uče da vode računa o sebi. 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala