Najzanimljiviji sajt Balkana
Jedan kanadski preduzetnik Tejlor Mor iz mesta Alberta oglasio je na prodaju svoju kuću koja ima dve spavaće sobe.Za ovu svoju kuću Tjelor traži 450.000 kanadskih dolara ili odgovarajući iznos u virtuelnoj moneti Bitcoin!Inače ovaj novac Bitcoin se....

  koristi kao alternativno platno sredstvo i jedan Bitcoin vredi otprilike 47 kanadskih dolara.

 On je izjavio da je njegova porodica kada je saznala za njegovu nameru bila šokirana.
"Ovaj virtuelni novac je teško držati u ruci, naročito ukoliko se radi o velikom iznosu,u planu imam nekoliko projekata koje želim da realizujem,a za to će mi biti potrebno mnogo Bitcoina", dodao je on.

Tejlor Mor nije hteo da javnosti saopšti više detalja osvom poduhvatu, jedino se nada da će njegov potez ovu alternativnu valutu više afirmisati u javnosti.Za razliku od ostalih moneta, Bitcoin ne izdaje nijedna centralna banka ili centralizovana državna ustanova, prvi put se pojavila 2009. godine i bila povezana na globalnu računarsku mrežu koja podržava ovaj vid alternativnog plaćanja i njihove korisnike.

Ljudi stvaraju novac učestvovanjem u mreži u kojoj - na primer rešavaju komplikovane matematičke probleme koristeći kompjuter, pa to zapravo liči na jednu vrstu kviza, a sve veći broj veb prodavnica i onlajn firmi prima Bitcoin kao platežno sredstvo.Ovaj virtuelni novac se može zameniti za pravi, koji izdaju i kontrolišu centralne banke,kao i koristiti za finansijske transakcije koje su teške za praćenje,što korisnicima daje veći nivo privatnosti od uobičajenog načina plaćanja.

 Moneta je prihvaćena i od strane Vikiliksa i ostalih veb sajtova koje primaju donacije,a radi se o instant vidu plaćanja kod koga su provizije za transfer novca jako male.

"Kada šaljete novac u drugu zemlju potrebno je ponekad i nekoliko sedmica da on stigne do onoga kome je namenjen i to može da košta stotine dolara. Smatram da je ovo upravo ono što nam je trebalo: onlajn virtuelni novac koji se prebacuje brzo, jeftino i jednostavno",zaključuje Tejlor
izvor:b92

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala