Najzanimljiviji sajt Balkana

Zeleno štene
Trogodišnja ženka zlatnog retrivera Rio prilično je iznenadila gospođu Luiz Saterlend, svoju vlasnicu, kada je na svet okotila sedam normlanih žutih i jedno štene neobične boje -jarko zelene!...

Ovo je izuzetno retka pojava, veruje se da su u čitavom svetu do sada zabeležena samo tri slučaja da ženka psa okoti štene zelene boje.! Zelena boja šteneta uzrokuje zeleni pigment iz žuči nazvan biliverdin, a ima ga u psećoj posteljici.

Ta supstanca može obojiti krzno šteneta kada se pomeša sa majčinom amnionskom tečnošću, odnosno plodovom vodom koja štiti i hrani štene.

Vlasnica gospođa Louise Sutherland iz Golspija u škotskom Hajlendsu, malom štenetu "vanzemaljcu“ je dala i neobično, zanimljivo ime "Forest" (u slobodnom prevodu Šumenko).

Zeleno štene
"Prvo štene se zaglavilo, pa smo moja ćerka Kler i ja malo pomogle da izađe. Onda je sve krenulo normalno... dok se nije pojavilo jedno sa zelenim krznom!", izjavila je britanskim medijima vlasnica Luis.

"Kasnije smo saznale da je to vrlo retka i neobična pojava i da ima veze sa posteljicom. Boja je dosta već izbledela i rekli su mi da će nestati uskoro."(kao što se vidi i na drugoj fotografiji)

Od osam štenaca sedam je mužjaka i samo jedna ženka. Odlično napreduju, poput pečuraka. Ovo je Rio drugi okot. Prvi put je bilo pet štenaca – dve devojčice i tri dečaka“, objašnjava vlasnica koja i sada planira sve da ih udomi... osim Foresta.

Naravno gospođa Luis će malog „marsovca“ to jeste, zeleno štene ostaviti za svog kućnog ljubimca!

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala