Najzanimljiviji sajt Balkana

najveći i najduzi 3D crtež
U kineskom gradu Nanjingu koji je glavni grad kineske provincije Jiangsu,pre nekoliko dana je predstavljen je najveći i najduži na svetu 3D ulični crtež na svetu! Umetničko 3D delo, nosi naziv  "Ritmovi omladine"..


Najveći na svetu 3D ulični crtež otkriven je 11. juna i on je 365 metara dug a sam  3D crtež  pokriva više od 2.500 kvadratnih metara u kampusu komunikacije Univerziteta u Kini (CuCN). 3D najveći i najduži ulični crtež takođe je urađen u čast drugih olimpijskih igara maldih

Ovim 3D ulučnim crtežom su oborena  dva nova Ginisova rekorda koja su i zabeležena u knjizi rekorda - jedan rekord za najveći i drugi svetski rekord za najduži 3D ulični crtež u svetu.

najveći i najduži 3D crtežnajduži i najveći crtež
 Tehnika koja se koristila za ovaj poduhvat je 3D slika koja je poznata pod stručnijim izrazom "anamorfno" ovo 3D umetničko (ulično) delo je naslikao u iskrivljenom pogledu, tako da će  izgledati trodimenzionalno jedino sa od određene tačke gledišta.
najduži i najveći 3D crtež
Tim koji je stvorio je predvodio čuveni kineski umetnik Iang Longchun.Koji je izjavio :
"Mom timu je bilo potrebno više od 20 dana da završimo 3D sliku na terenu. Svaki dan, smo radili  na tome od jutra do mraka.Bili smo mnogo posvećeni ovim 3D  uličnim crtanjem vremena, gde smo utrošili dosta energije i pažnje"

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala