Najzanimljiviji sajt Balkanapcele porodica soba
Kod nekih ljudi sam pogled na pčelu ili zujanje oko glave izaziva strah i panku. Ipak jedna kineska porodica iz Gunagnana živi sa pčelama u dnevnoj sobi gotovo punih 12 godina!....

Ova porodica čak i sakuplja "sobni med" i prodaju ga ostvarujući manji profit od pčela iz stana.

Pre 12 godina Kineska porodica Yongfu je pustila pčele da sagrade svoju košnicu na njihovom nameštaju te su ih tako pustili da slobodno lete po celoj sobi odnosno kući .

Vlasnik "sobnih pčela" Yongfu Li kaže da su  pčele jednostavno došle jedan dan i počeli da grade svoju košnicu i od tada  Lijeva porodica i pčele žive u neobičnoj  "zajednici" više od decenije.

Tog dana je porodica imala venčanje i na dolazak pčela u kuću se gledalo kao dobar predznak, tako da ih je umesto da ih otera ili uništi, Li i njegova porodica su jednostavno dopustili pčelama da izgrade kuću u njegovoj dnevnoj sobi, na nameštaju.

"Dan kada su ove pčele došli bilo je odličan dan tj. vjenčanje, mislim da su svi to znali da je to odličan dan. Fengshui majstori su mi rekli da su pčele došle da rade za mene."  rekao je Li u intervjuu.

Porodica Jongfua tri puta godišnje pokupe med os svojih "sobnih pleča". Svaki put pokupe iz košnice oko 5 kg meda, a zatim taj "sobni med" prodaju po ceni od oko 16 evra, te godišnje zarade dodatno oko 385 evra

Ipak da pčele nisu tako mirnet okom godina provedenih u sobi sa ljudima znale su ponekada i da ubodu vlasnika ili nekog člana  porodice tokom 12 godina boravka kod njih u sobi , ali im je sve oprošteno.

Tako da na kraju  ispada da nije loše, da delite svoju kuću sa stotinama pčela, naravno ako ih volite, ne bojite ih se ili niste alergični na ubod pčele.
 
 Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1