Najzanimljiviji sajt Balkana

kinez završio uizbeglickom centru u nemackoj

Jedan kineski turista koji je bio na proputovanju Evropom proveo je sedam dana u centru za izbeglice! Nesrećni kineski turisti su ukrali novčanik...

a celu zbrku je "izazvao" pogrešan formular kada je mladić želeo da prijavi krađu.

Džeparoši su od 31-godišnjeg Kineza oteli novčanik dok je razgledao Hajdelberg, univerzitetski grad na jugozapadu Nemačke.


Turista, koji je bio usred obilaska Starog kontinenta, odlučio je da slučaj prijavi lokalnoj policiji. Međutim, njegovo siromašno poznavanje nemačkog jezika dovelo ga je u gradsku većnicu umesto u policijsku stanicu.

Iz istog razloga našao se pred gradskim službenicima koji su bili uvereni da mladi Kinez pokušava da traži azil. Mladi čovek je popunio sve formulare i nije se bunio čak ni kada su mu uzeli pasoš i dali mu izbeglička dokumenta.

Turista iz Pekinga potom je odvezen u centar za azilante, udaljen gotovo 400 kilometara!

Kinezu su uzelu otiske prstiju, te ga pregledao lekar i dat mu je novac. Da bi objasnio da je na pogrešnom mestu, Kinezu je bilo potrebno sedam dana.

Jednom pripadniku Crvenog krsta bilo je neobično što je u centru, po svemu sudeći, dobrostojeća osoba u kvalitetnoj i čistoj odeći.

Koristeći aplikaciju za prevod govora uspeo je da se sporazume sa Kinezom i sazna da je reč o turisti koji samo želi da vidi lepote Francuske i Italije, a ne da dobije azil.

Nakon birokratske zavrzlame koja je potrajala nekoliko dana, Kinez se vratio obilasku Evrope.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1