Najzanimljiviji sajt Balkana

piše rukama i nogama
Pre dve godine pisali smo o neobičnoj sposbnosti kineskinje Čen Sijuan (26) koja je mogla da piše s obe ruke istovremeno.Vremenom, Čen odlučila  da još razvije svoje neobične sposobnosti....

Čen je naučila piše i nogama te tako sad istovremeno može da piše i rukama i nogama !


 Ipak,ovakvo pisanje ima i svoje specifične izazove.
"Kada istovremeno pišete četiri različita stiha, ili uopšte četiri različite stvari, potrebno je više energije nego kada se koncentrišete samo na jednu. Zato sam malo umorna", kaže mlada Čen Sijuan.

Sijuan piše klasične kineske pesme, ali ume i da sastavlja stihove na latinici. Bila je kod naučnika i tradicionalnog doktora stare medicine i oboje su joj rekli isto.

Veze između leve i desne hemisfere njenog mozga mnogo su razvijenije nego kod običnih ljudi. To je jedinstven dar i fascinira naučnike, pošto im može pomoći u objašnjavanju kako funkcionišu dve polovine mozga.

"Kako sam već rođena sa ovim talentom, moram puno da radim kako bi iskoristima svoj potencijal i razvila se najviše što mogu. Možda istraživanje mog talenta može da pomogne drugim ljudima i uopšte nauci. Mislim da to ima svoj smisao", veli Čen Sijuan.

Junakinja ove priče svoj dar otkrila je slučajno u srednjoj školi. Tvrdi da će nastaviti da razvija svoje sposobnosti i da se nada da će joj one pomoći u njenom životu.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1