Najzanimljiviji sajt Balkanalecenje depresije grob

Kinezi imaju prilično čudne načine borbe sa tugom, apatijom ili depresijom. Jedna bizarna njihova metoda je nedavno obišla sve svetske medije i izazvala veliki interes, ali i čuđenje sveta! Lečenje depresije ležeći u grobu!.....Reč je o metodi borbe sa depresijom nakon razvoda. Ovu "grobnu" meditacju rade u kineskom gradu Čongkingu, gde je nekolicina žena meditirala u plitko iskopanim grobovima, a mahom je reč o razvedenim ženama.


Inače, meditacija u grobovima je ideja Liu Taiđie (30), koja je i sama razvedena. Ona danas pomaže velikom broju žena da se izbore sa bolnim i traumatičnim posledicama razvoda.

Liu priznaje da se udala mlada, kad je imala svega 19 godina. Nakon dve godine postala je majka i živela je idilično sve do 2015. godine kada se njen svet iznenada raspao, muž je zatražio razvod.

Iako joj je bilo teško, nekako je uspela da se izvuče iz depresije, i to uz jednu neobičnu metodu. Danas, ona i ostalim ženama pomaže da se na isti način izbore sa teškim razvodom. Suština meditacije u grobovima jeste da žene shvate da prošlost moraju zakopati te nastaviti sa svojim životom.

"Znam kako se žene osjećaju u tom periodu - osećaju se napušteno, iznevjereno. Ja sam čak pomišljala i na samoubistvo nakon razvoda", kaže Liu.

Ona dodaje da osobe koje su očajne na neki način imaju osećaj da su blizu smrti. Zato je ona odlučila da meditira u grobu, kako bi i sama prošla kroz to iskustvo. Kada je shvatila da joj to pomaže, počela je da promoviše svoju metodu. Dodaje da meditacija pomaže da zaborave prošlost i okrenu se novom životu.

Liu na svom imanju ima iskopane plitke grobove, koje koristi za potrebe meditacije Meditacija podrazumeva da one leže sklopljenih očiju, sa rukama u položaju molitve. Na ovaj način simuliraju smrt, dakle ostavljaju prošlost za sobom. Kad završe s ovim ritualom, ustaju iz groba i kreću u novi život.

Seanse meditacije u grobovima su besplatne i održavaju se svakih nekoliko meseci.

"Doživeti neuspjeh u životu, poput razvoda, ne mora biti nešto zastrašujuće. Sve što želim jeste da te žene nastave sa svojim životom i postignu zacrtane ciljeve", kaže Liu.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1