Najzanimljiviji sajt Balkanasmog
Kinez Li Guisin, iz grada Šiđiadžuanga,Hebei provincije,podneo je  tužbu pre nekoliko dana  okružnom sudu tražeći od Opštinskog biroa za zaštitu životne sredine da "sprovodi svoju dužnost kontrole zagađenja vazduha u skladu sa zakonom"...


Ili prostije rečeno Guisin tuži vladu zbog smoga!? Kinez sa severa Kine  takođe zatraži odštetu od nadležnog Biroa za stanovnike koji udišu zagušujući smog,mada za sada ostaje nejasno da li će sud i prihvatiti tužbu Lija.  

Smog je toliko gust da čak i statue nose maske,ovako nešto se može videti i na nekim fotografijama studenata iz studenskog kampusa koje cirkulišu socijalnim mrežama.Trenutno Kina već šesti dan za redom trpi teško zagađenje  vazduha.

Pre par dana studenti univerziteta u Pekingu stavili su maske na statue španskog romanopisca Migela de Servantesa, koosnivača komunističke partije Kine Li Dadžaa i pokretača tradicionalne kineske igre Tai Ći.

Opasan smog spustio se danas i na Peking, uprkos najavljenom zatvaranju i smanjenju proizvodnje u 147 gradskih industrijskih postrojenja.Da napomenemo i to, da je Svetska zdravstvena organizacija saopštila da je zagađenje vazduha od 25 mikrograma po kubnom metru  bezbedni nivo za ljude.  

Kineski predsednik Sji Đinping, u najnovijem pokušaju kineskih vlasti da se prvi čovjek države predstavi kao blizak običan građanin Kine prošetao se ulicama Pekinga bez obzira na ogormno zagađenje vazduha

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala