Najzanimljiviji sajt Balkana

proglašen mrtvim vratio se kući

Kinez Ma Đejsang (59) je patio od mentalnih bolesti i bez traga je nestao 2009.godine Par godina posle, 2012. policija je pronašla telo za koje je  DNK analiza pokazala da se "ne može isključiti mogućnost da pronađeno neimenovano telo i Ma Đesjang su jedan čovek".....Porodica je kremirala telo i pepeo sahranili u selu Tanđelong u provinciji Hunan, a slučaj nestanka smatran je rešenim.

Porodica je potrošila mnogo novca za spomenik i toteme oko groba "mrtvog" Đejsanga kako bi ga "zmajevi, feniksi i dva zlatna lava čuvali u zagrobnom životu".

Međutim, Ma se 22. decembra prošle godine na zaprepaštenje članova porodice, vrtio kući. Ispričao je da je bio kidnapovan i prodat ilegalnoj fabrici za proizvodnju cigala, gde je radio kao rob.

Radio je tri godine, a onda otpušten zbog zdravstvenih problema. Nekoliko meseci je bio beskućnik na ulicama Hengjanga, a kasnije je primljen u prihvatilište, u kom je za adresu prebivališta dao podatke o svojoj rodnoj kući.

Policija je zatim kontaktirala mesnu zajednicu koja je organizovala njegov povratak. Nije poznato zašto ga je policija proglasila mrtvim, naročito zato što DNK analize nisu direktno potvrdile identitet žrtve.

Porodica Đesjanga oseća se poniženom što je organizovala sahranu živog srodnika, što je veliki tabu u ruralnoj Kini. Osim toga, brinu se i za porodicu osobe koja i dalje počiva u njihovoj porodičnoj grobnici.

"Njegova porodica ga verovatno traži godinama. Njemu je još gore jer je na drugom svetu bez svog pravog imena", kaže jedan od članova Đesjangove porodice.

Inače, Ma je 7. februara posetio"svoj" grob, kako bi obeležio četvrtu godišnjicu smrti nepoznate žrtve saobraćajne nesreće.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala