Najzanimljiviji sajt Balkana

panel za kišu pretvara struju

Naučnici sa Okean Univerziteta i Yunnan Univerziteta iz Kine, su razvili novu tehnologiju koja bi mogla u bliskoj budućnosti pretvarati kišne kapi uz pomoć panela u struju.!...Ovaj projekat je detaljno opisan u novoj studiji, mada je sve još u eksperimentalnoj fazi, kineski naučnici veruju da će uspeti u svom izumuMnogi u svetu se okreću nekim alternativnim izvorima energije kao što su na primer solarni paneli, ali oni nisu jeftini a isto tako njihova isplativost zavisi od broja sunčanih dana. Zato naučnici iz Kine žele napraviti panele za svake vremenske prilike.

Ovakvi paneli bi trebali da proizvode električnu energiju iz solarne, ali i iz kišnih kapi. Na ovaj način se rešava najveći problem solarnih panela jer sunčeva svetlost nije jedino što je potrebno za proizvodnju električne energije.

Paneli za svaku vremensku priliku to jeste za kišu su prekriveni slojem grafena na kom se zadržavaju kišne kapi stvarajući jednu vrstu prirodnog kondenzatora, a energija elektrona na grafenu i jona iz vode je toliko snažna da proizvodi električnu energiju.

panel koji pretvara kišu u struju

Kineski naučnici su uspeli da stvore struju jačine jedne male baterije i sada razvijaju metode kojima bi mogli povećati efikasnost ovakvih "kišnih panela" jer je njen udeo jako nizak (oko 7%) u odnosnu na solarne panele

Kina je jedan od najvećih svetskih proizvođača solarnih panela i očekuje se da će u budućnosti razvijati tehnologiju za njihovo unapređivanje.

U pokušaju da smanje količine emisija staklene bašte, ova zemlja želi utrostručiti proizvodnju električne energije putem solarnih panela do 2020. godine.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1