Najzanimljiviji sajt Balkana

plutajući grad
Kako prenose pojeidni kineksi mediji država Kina donela je odluku da izgradi prvi prototip grada na vodi i to sve zbog prenaseljenosti u dotičnoj zemlji u kojoj živi više od 1,3 milijarde stanovnika...


Kineska građevinska kompanija "China Communication Construction Company" zatražila je pomoć od londonske agencije za građevinu (AT Design Office) da zajedno osmmisle  prototip plutajućeg grada (Floating City).Stručnjaci su uz pomoć trodimenzionalne slike (3D) osmislili grad budućnosti koji bi imao sve pogodnosti za stanovništvo.
plutajući gradgrad na vodi kina
Ovaj Grad bi plutao iznad nivoa mora, na kojem bi bile zgrade i zelene površine.Njegova poveršina bi bila oko četiri kvadratne milje. Umesto ulica i puteva, planiraju se tuneli u kojima bi građani vozili električne automobile a predviđene su i pešačke zone za buduće stanovnike.Takođe blokovi kocki ( kao što vidite na slikama) bi bili dimenzija 150 metara dugački i iko 30 metara široki.Nili bi u oplicima trougla i petougla.
grad na vodigrad na vodi
U tom plutajućem gradu na vodi bi stanovnici i radili, jer ovaj grad imao i poslovne zgrade, restorane i druga mesta za zabavu. Struja bi se proizvodila od plime mora.

Kina planira da naredne godine počne prve testove tog ambicioznog projekta.Ako projekat uspe, Kina bi gradila i druge plutajuće gradove a za prevoz stanovnika iz jedan u drugi grad koristile bi se specijalne mini podmornice.A kako će tos ve izgledati pogledajte u videu...
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

Jeste li znali da...(258)

09, avg 15
jeste li znali da
razni mirisi biljaka imaju veliki uticaj na čovekovo psihičko stanje.…

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1