Najzanimljiviji sajt Balkana
Grupa istraživača iz Kine odnosno sa sa Univerziteta Fudan u Šangaju uspeli su napraviti prototip nove tehnologije - Wi-Fi (bežičnu) sijalicu za internet.Kineski stručnjaci  kažu da ova LED sijalica kojoj sud ali naziv(Li-Fi) radi sa mikročipom bolje od prosečne  bežične konekcije u Kini....


I dodaju da čak četiri uređaja u blizini sijalice mogla su se povezati sa njenim signalom pomoću svetlosnih frekvencija Bežična Sijalica je opremljena mikročipom koji proizvodi signal brzine 150 megabajta u sekundi., što je mnogo brže od prosečne konekcije u državi.

Petog novembra, istraživači će prikazati 10 ovakvih sijalica i njihove prateće komplete na Međunarodnom sajmu industrije u Šangaju.Stručnjaci navode kako je ovo brži, jeftiniji i efikasniji način konekcije na internet i  da bi ova tehnologija mogla postati uobičajena praksa u kineskim domovima, a i šriom sveta gde sve više ljudi koristi LED sijalice.

Li-Fi  bežična sijalica  koristi samo 5 posto energije potrebne drugim uređajima za emitovanje Wi-Fi signala.Problem jedino može biti taj što se konekcija gubi ukoliko se ugasi svetlo ili se sijalica blokira.

Po poslednjim informacijama ova wi-fi (bežična) sijalica sa opremom ( 4 sijalice ,ruter, daljinski upravljač) će koštati oko 200 dolara.a sama jedna sijalca će izostiti oko 20 -ak dolara

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala