Najzanimljiviji sajt Balkana

 leteci dron za putnike

Kompanija "Ehang" iz Kine je verovatrno prva u svetu koja je proizvela putnički dron koji je sposoban da prevozi putnike...

U video snimku dotične kompanije može se videti dron koji liči na mali helikopter, sa četiri propelera koji se vrte paralelno sa zemljom u sličnoj konfiguraciji sa kao šro liče i oni manji dronovi

Električni pogon drona se u potpunosti puni za dva sata, može da nosi do 100 kilograma tereta i da leti 23 minuta.U kabinu može da stane jedna osoba sa malim rancem, a ima i klima uređaj kao i svetlo za čitanje.

Iz kompanije su izjavili da nakon određivanja plana letenja, putnik treba da izda samo dve komande, jednu za poletanje i drugu za sletanje i to samo jednim klikom na tablet.

Dron je konstruisan da može da leti na visini između 300 i 500 metara iznad zemlje sa maksimalnom nadmorskom visinom od 3,5 kilometara i maksimalnom brzinom od 100 kilometara na čas.

Šang Hsiao, suosnivač kompanije i glavni finansijski direktor je rekao da se nada da će ove godine prodati vozilo za 200.000 do 300.000 dolara.

Derik Ksiong, šef marketinga ove kompanije je izjavio da je vozilo letelo više od 100 puta na malim visinama u šumovitom području Guangdžou, a više puta i sa putnikom u samom dronu.

Dodao je i to da je osobina koja ovu letelicu čini sigurnijom od helikoptera veći broj propelera.

 
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1