Najzanimljiviji sajt Balkana

Ilustracija:Banka
Klijentima u gradu Nanjingu kineske provincije Jiangsu , banka je izgledala normalno i svaka druga regulrana banka sa uniformisanim službencima iza šaltera.Čak je 200 ljudi je oročilo svoj novac u ovoj "banci"...

uključujući i biznismena koji je uložio više od 1,9 miliona dolara tokom prošle 2014 godine. !

Ali biznismen koji je uložio nekoliko miliona dolara u ovu "pravu" banku je postao sumnjičav kada je shvatio da mu kamata na uloženi novac nije isplaćena. Nakon što je banka odbila da mu vrati ušteđevinu, otišao je u policiju i prijavio odgovorna lica

Banka koja ni po čemu nije odavala da je lažna, prevarila je tako kineske štediše za oko 200 miliona juana, ili otprilike za oko 32 miliona dolara a radila je godinu dana sasvim normlano!

Policijkom istragom je utvrđeno da je to zapravo bila seoska zadruga koja nije imala nijednu akreditaciju potrebnu za rad banke. 
"Banka“ je klijentima obećavala kamatnu stopu od 2 odsto nedeljno kao i mnoge druge olakšice i subvencije, kažu u policiji.Činjenica da je ova lažna banka opstala toliko dugo, ostavila je kinesku javnost u neverici.

"Više od godinu dana, vlasti kao da su bile slepe“, rekao je korisnik društvene mreže Weibo. 
"Lažna banka, lažna i vlast“, komentar je drugog korisnika na Weibo sajtu.

Policija je uhapsila pet osoba koji stoje iza ove prevare uključujući i ženu koja je navodno s novcem mušterija našla skrovište u poznatoj kockarnici Makao. 

Jedan sličan slučaj zabeležen je pre dve godine 2013. kada je otrkriveno da je kineski trgovac pirinčem Lin Čanping izmislio banku u Americi i još rekao da ju je kupio za 60 miliona dolara. 

Neprevaziđena kupovina donela mu je prestižni upravljački posao u rodnom gradu u Kini, a njegovo preduzetničko iskustvo mediji su nazvali "legendarnim".
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1