Najzanimljiviji sajt Balkana
Njaduži stakleni most na svetu

Turistički park Čangžažije u centralnoj Kini dobio je najduži viseći stakleni most na svetu.Ovaj neobičan,jedinstven i zanimljiv most dizjanirao ga je izraelski arhitekta Haim Dotan....

Stakleni most koji se nalazi u zabavnom parku Čangžažij dug je 430 i širok šest metara,što ga čini najdužim na svetu. Na ovom najdužem staklenom mostu istovremeno može da se šeta 800 ljudi!

Narvno ako se ne plaše visine i ako imaju hrabrosti da se prošetaju preko staklenog prodivnog dna mosta.

Po rečima izraelskog arhitekte Haima Dotana planirano je da se providan most, osim što će biti turistička atrakcija, koristi za modne revije.

Sa ove spektakularne viseće staklene strukture -mosta koja se pruža preko provalije duboke 180 metara posetioci parka mogu da isprobaju i najviši bandži skok jer je most prestigao do sada najvišu „bandži tačku za skok“, na Makao kuli.

Park Čangžažije gde se nalazi najduži stakleni most na svetu otvoren je 2009. godine, inspirisan je planetom Pandora iz filma Avatar. Veoma brzo je postao turistička atrakcija, a uz novitet u vidu mosta od kojeg zastaje dah, interesovanje može samo da poraste.

Pogledjate fotografije u našoj foto-galeriji uz naše pitanje da li biste smeli preći ovakav stakleni most?Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala