Najzanimljiviji sajt Balkana

tunel Kinezi  planiraju da izgrade najduži podvodni tunel na svetu! Ovaj ambiciozni projekat kinezat podrazumeva ukrcavanje automobila na vozove koji će putovati brzinom od 220 kilometara na čas...


Kroz tunel  koji će imati 123 kilometra dužine a koji će povezivati grad Dalijan u provinciji Ljaoning i  grad  Jenatai u provinciji Šandung, u regionu podložnom zemljotresima,jedan od stručnjaka uključenih u projekat.Ceo projekat koštaće prema procenama oko 36 milijardi dolara


"Očekuje se da će tunel biti završen u okviru petogodišnjeg plana za period od 2016. do 2020", rekao je stručnjak za tunele i železnice u Kineskoj građevinskoj akademiji Vang Mengšu, koji radi na projektu od 2012.

 Kineski list Čajna dejli piše da će nacrt mamutskog projekta biti predat Državnom savetu u aprilu. Vang je poručio da će tunel skratiti putovanje između dva grada, trenutno udaljena 1.400 km kopnenim putem, na 40 minuta.

 Tunel dug 123 km koji će praviti kinezi će premašiti zajedničku dužinu dva najduža takva tunela u svetu, japanskog Seikan tunela, koji povezuje Honšu i Hokaido i Evrotunela, koji povezuje Britaniju i Francusku.

Kineska saobraćajna  infrastruktura rapidno se razvija poslednjih godina, pogotovo mreža brzih železnica, koja je osnovana tek 2007, ali je brzo postala najveća u svetu.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1