Najzanimljiviji sajt Balkanaprintana kuća
Da li vam je hitno potrebna kuća?Ako je vaš odgovor da, onda vam tu jedino mogu pomoći kinezi.Jer će oni za vas "napraviti" kuću za esktra brzo vreme...


Arhitekti u holandskom gradu Amsterdamu ovih dana  započeli rad na prvoj 3D ( printanoj) kući.Ako bude išlo sve po planu njihov projekt trajaće tri godine.Ali u međuvremenu, jedna kompanija u Šangaju tvrdi da su uspeli "isprintati" čak deset kuća od po 200 m2  za manje od 24 sata.!
printana kuća izradaprintana kuća
 U čemu je razlika? Naime,arhitekti u Holandiji i oni u Kini koriste masivne 3D printere. Onaj koji koriste Kinezi dug je skoro 150 metara, širok deset metara i dubok šest metara.Stručnjaci koji printaju 3D kuću u Amsterdamu koriste skupu plastiku,dok kinezi koriste reciklirani građevinski materijal i industrijski otpad.

printana kuća
Ipak najveća razlika je u tome što kineska kompanija "WinSun Decoration Design Engineering" printa delove, a zatim ih uklapa, dok se u Amsterdamu printaju čitave sobe, namještaj i ostali detalji.

Kinezi tvrde da njihove su kuće, vrlo čvrste, udobne i odmah useljive.Cena isprintane kuće iznosiće negde oko 5.000 dolara.Nadaju se da će ti domovi najpre biti namenjeni siromašnim i raseljenim osobama,kao i osobama pogođene prirodnim kastastrofama koje će moći brzo i jeftino dobiti krov nad glavom.

Dok na drugom krajus veta u SAD stručnjaci u Kaliforniji počeli su raditi na 3D printeru koji će omogućiti printanje kuća u roku od 24 sata.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala