Najzanimljiviji sajt Balkana

štampane kuće kina 1 Da li vam je hitno potrebna kuća?Ako je vaš odgovor da, onda vam tu jedino mogu pomoći kinezi.Jer će oni za vas "napraviti" kuću za esktra brzo vreme...


Arhitekti u holandskom gradu Amsterdamu ovih dana  započeli rad na prvoj 3D ( printanoj) kući.Ako bude išlo sve po planu njihov projekt trajaće tri godine.Ali u međuvremenu, jedna kompanija u Šangaju tvrdi da su uspeli "isprintati" čak deset kuća od po 200 m2  za manje od 24 sata.!
štampane kuće kina 2  


U čemu je razlika? Naime,arhitekti u Holandiji i oni u Kini koriste masivne 3D printere. Onaj koji koriste Kinezi dug je skoro 150 metara, širok deset metara i dubok šest metara.Stručnjaci koji printaju 3D kuću u Amsterdamu koriste skupu plastiku,dok kinezi koriste reciklirani građevinski materijal i industrijski otpad.

štampane kuće kina 3 Ipak najveća razlika je u tome što kineska kompanija "WinSun Decoration Design Engineering" printa delove, a zatim ih uklapa, dok se u Amsterdamu printaju čitave sobe, namještaj i ostali detalji.

Kinezi tvrde da njihove su kuće, vrlo čvrste, udobne i odmah useljive.Cena isprintane kuće iznosiće negde oko 5.000 dolara.Nadaju se da će ti domovi najpre biti namenjeni siromašnim i raseljenim osobama,kao i osobama pogođene prirodnim kastastrofama koje će moći brzo i jeftino dobiti krov nad glavom.

Dok na drugom krajus veta u SAD stručnjaci u Kaliforniji počeli su raditi na 3D printeru koji će omogućiti printanje kuća u roku od 24 sata.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1