Najzanimljiviji sajt Balkanašetanja s kupusom
U Kini se "rodila" nova terapija (ili je u pitanju novi trend) šetnja kupusa na povocu!?Da li je ovo nova terpaija terapija je protiv usamljenosti i depresije koju praktikuju kineski tinejdžeri ili nešto drugo ostaje da se vidi?....


Dok se u zapadnim medijima ova neobična pojava objašnjava usamljenošću tinejdžera,neki lokalni mediji to povezuju sa umetničkim projektom Hana Binga, koji je još pre 15-ak godina napravio takvu akciju na trgu Tjenanmen da bi u narednim godinama pravio seriju sličnih fotografija sa mladim ljudima širom sveta koji šetaju kupus.

Bilo kako bilo, na fotografijama koje su preplavile svetske medije, vide se mladi u Pekingu kako šetaju kupus na uzicama.?! Kineski psihijatar Ven Čao veruje da to može da pomogne, ali da odnos s tim povrćem ne bi smeo da nadomesti ljudski kontakt.

Tako ,kineski tinejdžeri koji ne mogu dobiti kućne ljubimce koji su usamljeni i depresivni u šetnju vode kupus!?
„Osećam da mogu prebaciti negativne misli o sebi na kupus, s njim prošetati i vratiti se kući s većim samopoštovanjem“, rekao je 17-godišnji Lui Ja Čen.
šetaju kupus
Drugi tinejdžer iste starosti, Da-Ksa Sung rekao je da ga više zanima njegov kupus nego roditelji.
"On me bolje razume nego moji roditelji" piše list koji objavljuje i slike nekolicine mladih koji na povocu vode kupuse.

Psihijatar Ven Čao veruje da terapija kupusom može pomoći, ali upozorava da odnos s tim povrćem ne bi smeo da nadomesti ljudski kontakt.

"Ideja je jednostavna - osjećate se usamljenim baš kao glavica kupusa. Ovo nije ona priča da li ćete naći dečka ili djevojklu na ovakav način, već samo da imate nekoga da razgovarate i sa njim dellite probleme, emocije... Ovo je neka vrsta ostrva mladih u velikim gradovima", kazao je pshijatar Ven .Na kraju, ipak je zdravije popričati s nekim ko može i odgovoriti dodao je na kraju ovaj stručnjak.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala