Najzanimljiviji sajt Balkana

tekila clase azul
Jedna meksička kompanija iz mesta Tlajomulco de Zuniga, proizvodi možda najskuplju u najlukuzniju tekilu na svetu!. Brend tekile nosi ime "Clase Azul", te se uglavnom ... se može naći na luksuznim zabavama kao što su premijere filmova, dodela nagrada i zabave slavnih i druga luksuzna mesta kao i razne vrste luskuznih proslava..

Cena flaše ove lukuzne brend tekile "Clase Azul" se kreće između 100 i 30.000 dolara!

Da bi se napravila jedna ovakva luskuzno uređena keramička flaša potrebno je oko dve sedmice rada, jer se gotovo sve flaše ručno rade. Dok flaše dizjanom podsećaju na mlinove za biber

Prvi put brend tekile "Klase Azul" se pojavila na tržištu 1997. godine. Meksički osnivač Arturo Lomeli priznaje da je njegova prva tekila bila jeftina i da je bila spakovana sa lepljivim sombrerom i brkovima.

On se onda vratio u školu kako bi dobio magistraturu iz luksuznog marketinga da bi mogao da proslavi svoj brend. Ubrzo je razvio daleko luksuzniji proizvod u veoma jedinstvenom i originalnom zanimljivom pakovanju.

"Počeli smo da razmišljamo u smislu eksluzivnosti, da damo najbolje što možemo, onima koji će to da cene. Nismo zamišljali da ćemo redovno prodavati izuzetno skupe flaše" izjavio je novniskim i tv medijma tvorac luksuzne tekile Arturo Lomeli.

Te dodao: "Sve tekile 'Klase Azul' se proizvode se od organske agave koje se uzgajaju do zrelosti koje su stare najmanje 9 godina pre berbe. Agava se potom lagano kuva u tradicionalnim pećima od cigle 72 sata, a zatim se fermentiše korištenjem svog soja kvasca koji pojačava složene karakteristike naše tekile."

Inače ,prodaja tekile u Sjedinjenim Državama je porasla za 67 odsto tokom protekle decenije, a nedavno je prevaziđena prodaja jeftine sorte pića

Najskuplja flaša u ponudi Klase Azul je marke "Clase Azul Ultra Extra Añejo" ona ima 24 karatno zlato  i košta oko 30.000 dolara . Zbirka od 15 luksuznih flaša je kreirana za proslavu 15. godišnjice Klase Azul.

Ova tekila se pravi u Meksiku ali Lomeli nema nameru da je prodaje svojim sunarodnicima, iako je prodaje bogatim turistima na plažama u Kakunu i Kabo San Lukasu.

Umesto toga, on se skoncentriše na tržište u Evropi i SAD-u. Tokom 2016. godine kompanija je prodala 234.000 flaša tekile  "Klase Azul", a prodaja je porasla čak  za 46% u odnosu na prethodnu godinu.

Da na kraju dodamo da ovaj luksuzno skupi brend tekile "Klasa Azul" možete naći u prodaji u susednoj Hrvatskoj tako da "ko voli nek izvoli" ili da kažemo ko ima viška novca.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1