Najzanimljiviji sajt Balkana


Kanada slavi ove godine dan Ginisove knjige rekorda 17. novembra,i verovatno je da će i ove godine da se za novi ginisov rekord,ogromni javorov list,boriti dosta Kanadjana.Iz Ginisove knjige rekorda pozvali su sve Kandjane da se pridruže pronalasku najvećeg javorovog lista na svetu...

Prošlogodišnji pobednik za 2010.godinu u Ginisovoj knjizi rekorda je bio Džozef Donato iz Ontarija.On je tako da je uspeo da se uključi u trku obaranja rekorda najvećeg javorovog lista na svetu odnosno uspisa u knjigu rekorda za izdanje 2012.godine!Na 13 stranici zadnjeg izdanja ginisove knjige rekorda stoji da je Džozef pronašao javorov list koji je širine 34.61cm dok je list dugačak celih 29,21 cm

Trenutni rekord najvećeg javorovog lista drži porodica Tanvar iz Richmonda,oblast Britanske Kolumbije, koji su pronašli javorov list širok skoro neverovatnih 50.8 centimetara u decembru prošle godine,i samim tim pretenduju da postanu najnoviji vlasnici kao i rekorderi najvećeg javorovog lista na svetu.


Ipak da bi se rekord uvrstio i ginisovu knjigu rekorda potrebno je napraviti zapisnik od strane ginisovih sudija uz potpisanu izjavu o autentifikaciju od strane hortikulturnog stručnjaka kao i nezavisnog svedoka ,zajedno sa fotografijom.

Na kraju konačan rezultat koje vlasnik najvećeg javorovog lista na svetu biće objavljeno 17. novembra, u Kanadi na dan proslave Ginisove knjige rekorda a do tada Kanadjani imaju vremena da pokušaju da nadju još veći list javora od ovog od 50 centimetara.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala