Najzanimljiviji sajt Balkana
Mogli bi smo s pravom reći malo čudo prirode, se desilo u Kini! Jedna kokoška u kineskoj provinciji Guidžou snela je jaje koje imalo težinu 200 grama.Ali kada su jaje razbili pred TV ekipom,u njemu su ....

pored dva žumanca i povelikog belanca pronašli još jedno jaje u ljusci!
Jang Sun (87) iz sela Bijie u Kini kaže da je njena "super koka" velika jaja počela da nosi pre tri nedelje i da ih je do sada snela ukupno pet.

Jang kaže da je prvo bila iznenađena i da tako nešto nije videla ni na televizij.Ovo neobično jaje je skoro tri puta teže,ali i veće u odnosu na obično kokošije jaje.

Prethodna četiri jajeta su isto tako bila mlo čudna,u sebi su imala po dva žumanceta.Dok je zadnje peto kokošije jaje skrivalo i jaje u ljusci.Vlasnica Jang Sun kokoške kaže,da je mislila da će njena kokoš uginuti,dok je pokušavala da snese prvo veliko jaje.

"Super kokoška" je kupljena 2012 godine a vlasnici istuču da je malo drugačija u odnosu na druge.Pretpostavka je da za ovako veliko jaje je kriva ishrana.Ova super koka iz Kine za razliku od drugih kokošaka,ne jede kukuruz,već pirinač.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala