Najzanimljiviji sajt Balkana
Smeštena u blizini Medicine Bow država Vajoming u SAD u blizini autoputa Linkoln leži nalazi se jedna od najstarijih atrakcija u SAD.To je kuća koja je izgrađena od iz okamenjenih kostij dinosaurusa.

Ova koliba( kuća) sadrži 5.796 komada dinosaurusovih kostiju.Inače sama koliba je izgrađena kao deo benzinske pumpe vlasnika Tomasa Boilana ranih 30- tih.Tomas je utoršio gotovo sedamnaest godina za prikupljanje kostiju dinosaurusa,s namerom da izgradi skulpturu dinosaurusa ispred svoje kuće i benzinske pumpe duž autoputa Linkoln.

Ali kada Boilan shvatio da kosti dinosaurusa koje pronalazi dolaze od raznih vrsta shvatio je da nikada neće biti u stanju da završi svoje delo velikog dinosaura ispred benzinske pumpe .Ali je dobio drugu ideju ,izgradio je kolibu od kostiju dinosaurusa dimenzija 9 x 6 metara uz pomoć svog sina.

Ova koliba je stekla popularnost kada se pojavila 1938 u Riplijevom izdanju verovali ili ne tada se i saznalo za nju. Ripli je tada to nazvao „Najstarija koliba na svetu”Boilan je umro 1947,a benzinska pumpa je radila 1960-ih upravlja njegova udovica.

I dan danas ova koliba od kostiju dinosaurusa predstavlja veliku atrakciju za turiste, kao i onoma koji svrate s autoputa Linkoln da je vide,Dinosurus koliba je bila prodata 1974.godine i sada je  "u rukama" trenutnog vlasnika, Džodi Fultza.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala