Najzanimljiviji sajt BalkanaU Brazilskom gradu Vitorio da Konkista đaci u jednoj osnovnih školi počeli su da nose školske uniforme koje imaju u sebi čipove pomoćuz kojihupozoravaju roditelje ako im deca beže s časova.

Oko 20.000 učenika u 25 od 213 državnih škola počelo je ove nedelje da nosi majice kratkih rukava opremljene čipovima, rekao je sekretar Koriolano Moraes.Gradske i školske vlasti iz Vitorio da Konkista grada računaju da do 2013. godine, svi učenici njih 43.000  starosti od četiri do 14 godine nositi takvu odeću

Iinteligentne školske uniforme javljaju roditeljima đaka kada njihova deca uđu u školu porukom na mobilnim telefonima. Ako se dete ne pojavi 20 minutu od početka časa roditelji dobijaju poruku "Vaše dete još nije stiglo u školu".Ako dete tri puta ne dodje na čas,škola traži od roditelja da opravdaju odsustvo, rekao je Moraes i dodao da škola obaveštava vlasti ako roditelji to ne učine.Gradske vlasti Vitorije da Konkiste uložile su 670.000 dolara u osmišljavanje, isprobavanje i pravljenje majici s čipovima, rekao je gradski sekretar za obrazovanje i dodao da se te majice mogu bez problema prati i peglati.

Moraes je rekao da je Vitorio da Konkista prvi grad u Brazilu i "možda u svetu" s takvim sistemom. "Verujem da smo postavili trend zato što smo dobili mnogo zahteva iz celog Brazila za informacije o tome kako radi sistem", dodao je on.
izvor:blic.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1