Najzanimljiviji sajt Balkanatetovaza kose
Gubitak kose i muškaraca odnosno ćelavost je pojava koja dolazi s godinama ili zbog stresai na hiljade muškaraca odlaze na transplantaciju kose svake godine u pokušaju da prikriju nedostatak kose.Trasplatacije kose znaju da budu poprilično skupe varijante ali..

tetoviranje kose koje je izmislio Ian Watson sugurno mnogima neće biti potrebne ogromne sume novca.Kada je Jan imao 20-ak godina sredinom devedeseti on je izgubio brata i zbog stresa mu se javila alopecija,odnosno opadanja kose.

Tada je Jan zamolio je bratovu udovicu Ranbir Rai-Watson da mu na glavi nalivperom iscrta sitne tačkice.Nadajući se da će mu to stvoriti izgled jako kratko ošišane kose.Kada su zavrišili sa "tačkanjem glave" oboje su shvatili da njihova blesava ideja i nije toliko loša i otkačena.

Janu danas ima 42,a Ranbir 41 godina.Posle par godina intenzivnog istraživanja,vježbi i rada s majstorima šminke i stručnjacima za gubitak kose,usavršili su ovu svoju neobičnu veštinu kamufliranja ćelavosti kod muškaraca pomoću tinte odnosno tetoviranja tačkica po glavi.

A tretman koji oni rade nazvali su MHT (Micro Hair Technique) pigmentacija skalpa.Nedugo zatim Jan i Ranbir su potom osnovali Klinike za kosu u SAD-u i Velikoj Britaniji.

Kliniku  Mančesteru otvorio poznati frizer Adee Phelan koji se na njegovu žaost podvrgnuti ovoj proceduri jer je počeo gubiti kosu dok je ima još 24 godine.

Adee  je rekao "Ne svako u stanju u današnje vreme da priušti sumu od oko 40.000 dolara za transplantaciju kose

.Ali  uz pomoć tehnike koja se zove MHT i ove klinike za 3.000 dolara može se rešiti problem"isto tako rekao je da se isplati nekoliko sati trpeti bol jer je to jedno trajno rešenje odnosno za ceo život.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala