Najzanimljiviji sajt Balkana


mesec površina
Svi umiremo samo je pitanje vremena,naravno kada ljudi umiru oni se obično sahranjuju u zemlju. Ipak neki mogu da odu i na "nebo" do duše na baš na pravo nebo ali do Meseca itekako mogu - odnosno njihov pepeo!...


Kompaniju osnovao je bivši inžinjer iz NASA Thomas Civeit 2013.godine, kompanija ima planove na koji način će pepeo voljenih osoba da "sahrani na Mesecu"

Od nedavno kompanija "Elysium Space" "pogrebna svemirska komapnija" nudi i slanje pepela preminulih na Mesec po ceni od 12.000 dolara.!


Inače ova kompanija u svojoj ponudi ima za 1.990 dolara sahranu u zemljinoj orbiti, koju je pokrenula 2013.godine. Onosno lansiranje kapsula sa pepelom u svemir koje nekoliko meseci kruže oko naše planete Zemlje a potom padaju na Zemlju i usput sagorevajući poput zvezda padalica.

"Porodice prvi put u istoriji imaju mogućnost odavanja pošte preminulima svake večeri, kada njihove posmrtne ostatke obasja mlečno bela mesečeva svetlost" stoji u saopštenju kompanije "Elysium" osnivača Tomasa Civajta

Kako "Elysium Space” ne proizvodi i nema svoje rakete, svoje planove sprovodiće u delo u saradnji sa kompanijom "Astrobotic Technology" Po rečima magazina "Popular Science", ostaci preminulih neće biti pokopani, već će kapsule sa pepelom počivati na mesečevoj površini.

 Kompanija je već počela sa uzimanjem narudžbi od potencijalnih mušterija a prva "tura" pepela će putovati na Mesec sa letelicom Griffin Lander - Astrobotic Tehnology kada dođe vreme za lunarnu misiju 2017. godine.

Ukupno će u svemirskoj turi te 2017.godine za sahranu na mesecu biti poslato oko 100 metalnih kapsula sa kremiranim ostacima pokojnika.Međutim, to neće biti cela urna već metalna kutija u koju može da stane samo oko 1 gram pepela.


Elysium kutijice u kojma će biti pokojnikov pepeo


Ambicije ove kompanije prevazilaze naš solarni sistem "Elysium Space" planira i sahranjivanje širom Mlečnog puta.

"Elysium" će uvođenjem ove usluge postati konkurencija kompaniji "Celestis" nadomak Hjustona, koja će od sledeće godine nuditi istu opciju po ceni od 12.500 dolara.Obe kompanije trenutno nude uslugu slanja pokojnikovog pepela u orbitu planete Zemlje. Naravno, za "sahranu na Mesecu" prvih 50 "mušterija" dobiće popust od 2.000 dolara.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1