Najzanimljiviji sajt Balkana

tv koji tera komarce

Iako ova vest više priliči vesti iz  tenologije, nama je bila zanimljiva pa smo je i objavili. Indijski ogranak komapnije LG počela je da prodaje neobične televizore koji imaju mogućnost da oteraju komarce iz vaše dnevne ili spavaće sobe....te tako spreče na neki način bolesti poput malarije, zike i denga groznice u delovima sveta gde su komarci u većem broju tokom godine.

Televizor je dobio ime  "Mosquito Away Technology" i on koristi ultrazvučne talase koji su nečujni za ljude, ali doprinose tome da komarac odleti, poručuju iz LG kompanije.
Ista tehnologija, koju je jedna nezavisna laboratorija u Čenaju potvrdila kao efikasnu, bila je korišćena u LG-ovim klima uređajima i mašinama za pranje veša, navodi se u saopštenju kompanije.

Ova tehnologija, koja funkcioniše i kada je TV isključen, dostupna je u dva modela, po ceni od 26.500 rupija (395 dolara) za manji 32-inčni model i 47.500 rupija (708$). za veći 43 -inčni model TV-a

Ovaj TV je namenjen potrošačima sa nižim primanjima koji su izloženiji komarcima, a narednog meseca će se naći u prodaji na Filipinima i na Šri Lanki.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala