Najzanimljiviji sajt Balkana

dzon grifin električna ograda srce

Džon Grifin (69) iz grada Hamlitona sa Novog Zelanda, posle punih 20 časova nepravilnog rada srca i višečasovnog čekanja u bolnici  je odlučio da stvar uzme u svoje ruke i da svoje srce "popravi"...Džon se vratio kući, otišao do komšijinog placa koji je oivičen električnom ogradom i stavio ruku na nju, nakon čega mu se ponovo uspostavio normalan srčani ritam.

Grifin pati od fibrilacije srčanih pretkomora, koja može dovesti do srčane insuficijencije i moždanog udara. Pre nekoliko dana osetio je nepravilan rad srca, ali nije želeo odmah da paniči.

Posle nekog vremena legao da spava, ali se ujutru stanje nastavilo i pogoršalo. Bilo mu je jasno da mora da ode u bolnicu.

U hitnoj pomoći bolnice, nakon čekanja više od 20 sati, rekli su mu da će morati da čeka par sati dok na njeg ane dođe red

"Pitao sam sestru da li mogu da odem kući i vratim se za tri sata, ali me je odbila i rekla mi da ću u tom slučaju biti skinut sa liste i da bi morao ponovo da čekam", rekao je Grifin  za novozelandske medije

Tada se odlučio da na veoma neobičan način reši svoj srčani problem. Grifin se odvezao kući, otišao do komšijine električne ograde koja je bila pod naponom od skoro 8.000 volti, skinuo čizme i stavio ruku na žicu.

"Bio je prilično jak udar, ali mi je srce odmah proradilo kako treba", istakao je Grifin za medije.

Naravno, doktor se nije složio sa ovom neobičnom idejom i odlukom Grifina, ističući ovo što je on uradio je veoma opasno.
Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala