Najzanimljiviji sajt Balkana


Korduroj najstariji mačak na svetu

Mačak iz Portlanda u Oregonu, SAD, čije je ime Korduroj koji obožava da jede čedar sir i lovi miševe, ovih dana postao je i zvanično najstariji mačak na svetu!...
 
Sa svojih 26 godina i 15 dana to jeste, rođenjem 1 avgusta 1989 godine mačak Corduroy pre nekoliko dana je upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji mačak na svetu-za sada. 
 
Korduroj još od svog mačijeg detinjstva živi sa svojom vlasnicom Ešli Rid Okura, koja je imala sedam godina kada je ovaj mačak ušao u njen život.
 
"Tajna njegove dugovečnosti je u tome što sam mu dozvoljavala da bude mačka. Da lovi i da prima mnogo ljubavi" rekla je njegova vlasnica Ešli.
 
Osim što voli da lovi miševe, ovaj mačak obožava da jede čedar sir.
 
Ipak, vrlo je moguće da postoji i starija mačka od Korduroja, ali da bi dospela u Ginisovu knjigu rekorda potrebno je dostaviti dokaze o njenim godinama kroz različite fotografije kao i video snimke.
 
Na kraju da vam kažemo i to ako niste znali, da je prethodni Ginisov i svetski rekorder bila je mačka Tiffany Two koja je uginula trećeg juna ove 2015 godine.
 
Dok najstarija mačka na svetu ikada bila mačka Creme Puff koja je živela  punih 38 godina od 3 avgusta 1967 do 6 avgusta 2005.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala