Najzanimljiviji sajt Balkanaeminem pevač
Glavna konzervativna partija sa Novog Zelanda je proglašena krivom zato što je u svojoj kampanji koristila pesmu poznatog repera Eminema "Lose Yourself". .... Korištenje Eminemove pesme se desilo tokom izborne kampanje 2014. godine na Novom Zelandu

Sudija Višeg suda Helen Kul je u sredu istakla da će Nacionalna stranka morati da plati izdavaču 352.000 evra plus kamatu. Nacionalna stranka je objavila televizijsku reklamu u kojoj je 186 puta koristila pesmu "Lose Yourself" tokom izbora te 2014.godine

Izdavač "Eight Mile Style" ih je tužio, ističući da je ova reklama naštetila rekordnom hitu iz 2002. godine. Ovaj slučaj bi mogao da dobije i šire razmere, pošto su i druge organizacije koristile slične numera za svoje reklame.

Sudija je iznos koji stranka treba da plati zasnovao na hipotetičkoj nadoknadi za licencu koju je strana mogla da plati za korišćenje pesme.


Ona je istakla da ova izdavačka kuća retko kada daje dozvolu da se pesma "Lose Yourself" koristi u reklamama.Nacionalna stranka je u svojoj izjavi naglasila da su razočarani odlukom, prenose britanski online mediji.

" Kupili smo muziku iz poznate biblioteke muzičke proizvodnje u Australiji, koja ju je kupila od američkog dobavljača" rekao je predsednik Nacionalne stranke Peter Godfelov.

On je istakao da stranka razmatra svoje sledeće korake i da su već podneli tužbu protiv dobavljača i davalaca licence "Eminem Esque".

Ova presuda dolazi u teškom momentu za partiju sa Novog Zelanda, koja je izgubila izbore 2017. godine u koaliciji sa Liberalnom laburističkom partijom.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala