Najzanimljiviji sajt Balkanakornjaca taksi
Za razliku od ostalih taksi službi širom sveta, Tokijski "Turtle Taxi" (Kornjača taksi) je zaista neobična taksi služba! "Kornjača taksi" je namenjena klijentima koji nisu u žurbi i koji vole da razgledaju grad dok se voze...


I dok su svi mislili da će nova japanska taksi kompanija brzo propasti, na kraju se ispostavilo da ima dosta zainteresovanih putnika, a popularnost kod stavnomika Tokija za ovu taxi službu raste iz meseca u mesec.Ovu taksi službu oformila je grupacija "Sanwa Kotsu Group", koja je deset vozila od svojih 500 pretvorila u "sporu taksi službu", a vozače obučila da voze što je sporije mogu

Ova služba je postala izuzetno popularna među starijim građanima Tokija, među trudnicama i majkama sa malom decom, koje ne vole brzu vožnju. Ovaj taksi je idealan i za turiste, koji vole u miru i iz automobila da razgledaju grad.

Kada kupac uđe u jedno vozilo "Koranjača taksi" oni mogu da pritisnu dugme sa oznakom "Iukkuri" (što na japanskom znači sporo).

Te će ovo dugme aktivirati muzičko zvonce kao plastični vizuelni podsetnik sa ilustracijom kornjače i tako obavestiti vozača taksija da mora da bude spor "kao kornjača"
kornjacataksi2 "Ovo je idealno za mene i dete, jer kad ga vodim u vrtić,te  ne želim da se razbudi i rasplače, a ovi taksisti voze izuzetno sporo ", kaže jedna zadovoljna mušterija tj. stanovnica Tokija.

Kompanija  ima planove za primenu sistema u svim svojim vozilma od sledeće 2015 godine te da ovu uslugu proširi  i drugim japanskim gradovima Kanagave, i Saitame.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1