Najzanimljiviji sajt Balkanakornjača taxi
Za razliku od ostalih taksi službi širom sveta, Tokijski "Turtle Taxi" (Kornjača taksi) je zaista neobična taksi služba! "Kornjača taksi" je namenjena klijentima koji nisu u žurbi i koji vole da razgledaju grad dok se voze...


I dok su svi mislili da će nova japanska taksi kompanija brzo propasti, na kraju se ispostavilo da ima dosta zainteresovanih putnika, a popularnost kod stavnomika Tokija za ovu taxi službu raste iz meseca u mesec.

Ovu taksi službu oformila je grupacija "Sanwa Kotsu Group", koja je deset vozila od svojih 500 pretvorila u "sporu taksi službu", a vozače obučila da voze što je sporije mogu

Ova služba je postala izuzetno popularna među starijim građanima Tokija, među trudnicama i majkama sa malom decom, koje ne vole brzu vožnju. Ovaj taksi je idealan i za turiste, koji vole u miru i iz automobila da razgledaju grad.

Kada kupac uđe u jedno vozilo "Koranjača taksi"-ija, oni mogu da pritisnu dugme sa oznakom "Iukkuri" (što na japanskom znači sporo).Te će ovo dugme aktivirati muzičko zvonce kao plastični vizuelni podsetnik sa ilustracijom kornjače i tako obavestiti vozača taksija da mora da bude spor "kao kornjača"
dugme za obavest
"Ovo je idealno za mene i dete, jer kad ga vodim u vrtić,te  ne želim da se razbudi i rasplače, a ovi taksisti voze izuzetno sporo ", kaže jedna zadovoljna mušterija tj. stanovnica Tokija.

Kompanija  ima planove za primenu sistema u svim svojim vozilma od sledeće 2015 godine te da ovu uslugu proširi  i drugim japanskim gradovima Kanagave, i Saitame.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala