Najzanimljiviji sajt Balkanaplastic bridge structure
Na reci Tvid u Škotskoj za samo četiri dana "nikao" je novi most dužine 30 metara.Ovaj most je postao poznat u svetu samo zbog toga što je napravljen od reciklirane plastike.Preko ovog plastičnog mosta mogu prelaziti teška teretna vozila....

,kada je nosivost u pitanju  siguran je prelazak...,usput most ne rđa i nije ga potrebno bojiti, troškovi održavanja ovog mosta su minimalni.

Škotska firma "Vertech Limited""posluje pod motom "Zašto išta baciti?".Tako su i napravili most od 50 tona plastičnog otpada koji se takođe može jednog dana ako se za tim ukaže potreba reciklirati.Ova vrsta arhitekture bi zaista mogla rešiti problem plastičnog otpada koji sve više guši svet.

Most je,nakon što su delovi mosta proizvedeni u fabrici,montiran za samo četiri dana,što spada i u jedan od najbržih  izgrađenih mostova na svetu te dužine

Sa ovim plastičnim mostom na reci Tvid su otvorene nove mogućnosti upotrebe plastičnog otpada u građevini kao i u gradjevinskoj industriji navode stručnjaci.

Iz kompanije "Vertech" već su najavili mogućnost proizvodnje materijala koji bi zamenili panel-ploče,ivericu i laminat, ovi proizvodi od plastike će se ubrzo naći na policama radnji u celoj  Evropi.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala