Najzanimljiviji sajt Balkanakralj na daljinu
Čudan naslov zar ne? Ipak i tako nešto postoji na ovom svetu! Kralj Togbe Ngorifija Kosi Bansah svojim narodom, jednim plemenom u Gani, vlada na  na jedan krajnje neobičan način - na daljinu i to preko Skypa,i uz pomoć telefona, putem mejlova!...

Ova "Kralj na daljinu" upravlja područjem u jugoistočnom delu zemlje, u kojem živi preko 200.000 ljudi.U regionu Volta ima 25 različitih distrikta, Togbe valda u distriktu po imenu Hohoe.

Togbe je neplanirano postao kralj, jer su njegovi otac i brat levoruki, što se u Gani smatra nečistim. "Digitalni kralj na daljinu" Togbe Ngorifija Kosi Bansah ima 66 godina, rođen je u Gani, a trenutno živi u Nemačkoj, sa svojom suprugom Gabrijelom Bansah.

On nekoliko puta godišnje poseti pleme kojim vlada, a pored toga, svake noći određen broj sati provede na Skajpu, gde diskutuje o plemenskoj politici sa svojim saradnicima. Kralj Togbe je odgovoran za jedan distrikt u Gani, u kojem živi preko 200.000 ljudi.!

Deda kralja Togbea, koga je on nasledio, umro je 1987. godine. Otac i brat ovog neobičnog kralja preskočeni su, i to zato što su obojica levoruki, što se u ovoj zemlji smatra nečistim.

Ceremonija krunisanja obavljena je pre 22 godine, ali njegov životni stil se od tada ni malo nije promenio. On je ostao u Nemačkoj, u regiji Rejnland Falc, gde živi sa svojom suprugom, inače Nemicom.
digitalni kralj

Togbe se u Nemačkoj bavi muzikom, a učestvuje i u humanitarnim projektima
Neobičan vladar se u Nemačku zaljubio još 1970. godine, kada je u ovoj zemlji studirao mehaniku.

Togbe je veoma popularan u svojoj lokalnoj zajednici. On je zabavljač i muzičar i učestvuje u humanitarnim projektima. Pokrenuo i humanitarni fond za pomoć narodu svoje zemlje.

Kralj Togbe Ngorifija Kosi Bansah nasledio je upravljanje jednom oblašću u regiji Volta. Volta je jedan od deset administrativnih jedinica na koje je podeljena Gana, i nalazi se na jugoistoku zemlje.

Čak ni Kralj nije pošteđen pljačke tako je Togbe nedavno je bio žrtva, lopovi su mu, ukrali skoro sva kraljevska obeležja,četiri krune, kao i zlatne stolice iz njegovog doma u Ludvigshafenu.Ukradeni predmeti se ne mogu zameniti jer su stari nekoliko stotina godina. Njihova vrednost procenjena je na oko 20 hiljada evra.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala