Najzanimljiviji sajt Balkana

Kineski pisac Liju Jongbijao pisac završio iza rešetaka
Pisac krimi romana Liju Jongbijao iz kine, najavljivao je novu knjigu koja govori o piscu ubici koji izbegava hapšenje, ali kako sada navodi policija sada ga sumnjiči....

za nekoliko ubistava starih 20-ak godina.!

Liju je u uvodu za svoju najnoviju knjigu naveo da će ona biti književna senzacija – radi se o detektivskoj drami o upečatljivom ženskom autoru koji izbegava hapšenje uprkos tome što je počinio niz užasnih ubistava

Međutim, ove nedelje navodno je otkriveno da se iza tog zapleta krije nešto više od piščeve mašte, jer je kineski pisac završio iza rešetaka zbog ubistava starih više od 20 godina. prenosi britanski Gardijan.!

Policija je uverena da je Liju jedan od dvojice muškaraca koji su ubili četiri osobe 29. novembra 1995. godine, posle neuspelog pokušaja pljačke jedne gostinske kuće.

Kako se navodi, prva žrtva im se suprotstavila, a nakon što su nju ubili palicom, odlučili su da ubiju i par koji je vodio kuću i njihovog 13-godišnjeg unuka.


Jedan od policajaca koji je vodio istragu tih ubistava rekao je da je slučaj zatvoren, jer policija nije uspela da nađe vezu između žrtava i ubica, međutim, 22 godine nakon zločina, istražitelji su našli trag koji je pomogao da Liju i muškarac po imenu Vang budu glavnoosumnjičeni.

Iako policija nije objasnila kako je pratila i uhvatila dvojicu muškaraca, kineski mediji prenose da je napredak u DNK tehnologiji odigrao glavnu ulogu u njihovom hapšenju, a navodi se da je policija analizirala oko 60.000 otisaka prstiju tokom istrage.

Lijuov roman nije objavljen, ali najverovatnije će ga završiti iza rešetaka, a Gardijan navodi i da je Liju u jednom pismu koje je uputio svojoj ženi praktično priznao svoj zločin.

"Sada sam konačno oslobođen tereta koji me je mučio tolike godine", naveo je Liju u tom pismu.

Liju je član kineskog Udruženje književnika od 2013. godine, a pisao je istorijske fikcije, koje je kasnije pretvorio u televizijsku seriju od 50 epizoda.

Najavljujući najnoviju knjigu, Liju je rekao čitaocima da bi želeo da se i ona ekranizuje.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1