Najzanimljiviji sajt Balkana
Možda mnogima ovaj tekst neće izgledati zanimljiv ali rećemo da je neobičan.Odnedavno tačnije od pre dva meseca kubanci na Kubi mogu prodati ili kupti automobil što je jako neobično a pomalo i zanimljivo.Na Kubi odnedavno vlada pravi auto boom ...

Zadnjih 50 godina Kubanci su mogli kupiti ili prodati automobil samo uz odobrenje Kubanske Vladi ili oni malo hrabriji ilegalno nabaviti auto koji glasi na nečije drugo ime.Ali sad se to stanje menja.
Sada mogi Kubanaci vide svoj posao u preprodaji automobila ili radu u taksi službi.Kuba je inače jedina zemlja na svetu gde se moguli videti automobili proizvedeni pre revolucije 1959. godine. jednostavno to je zemlja predivnih odltimera.

I pre su Kubanci naravno,vozili automobile,ali nisu imali nikakvu garanciju niti potvrdu o vlasništvu auta.Sada su se stvari promenile nabolje za njih.

"Sada privatni vlasnici na neki način mogu i formalizovati to svoje vlasništvo nad vozilom.Dozvoljeno je kupovati,prodavati ili automobile davati kao poklon ili donaciju",izjavio je advokat Amilkar.

Liberalizacija prodaje automobila je jedna od oko 300 ekonomskih reformi koje je uvela vlada predsednika Raula Castra. Ali kuba je još uvek daleko od uvoza automobila on je i dalje zabranjen.Uvoz automobila je omogućeno samo stranim državljanima uz posebnu dozvolu kubanskih vlasti.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala