Najzanimljiviji sajt Balkana
Ovih dana obični građani,Kubanci polako i bojažljivo počinju da posećuju nove internet kafićeJer su vlasti Kube i zvanično omogućile otvaranje 118 internet kafea u kojima će obični građani Kube imati pristup svetskoj mreži odnosno internetu..... Tako je glavnom gradu Kube u Havani,otvoreno 12 internet kafea gde je radno vreme ovih internet kafića  svakog radnog dana od 8.00 do 19.30 časova.

Pristup globalnom internetu na Kubi je omogućen nakon što je u januaru postavljen podvodni optički kabl koji je Kubu povezao sa Venecuelom i Jamajkom.Sat vremena korišćenja interneta koštaće građane Kube koji budu hteli da "surfaju" internetom 4,5 kubanskih konvertibilnih pezosa ili 3,5 evra

Na žalost ova cena interneta je ekstremno skupa za Kubance jer veliki broj Kubanaca mesečno zarađuje tek nešto više od 15 evra mesečno.Kubanci imaju na raspolaganju samo svoju domaću varijantu interneta,ali nemaju pristup globalnoj mreži  tj svetskom internetu

Od 4. juna na Kubi je otvoreno 118 mesta koja građanima pružaju usluge interneta.Pristup globalnoj mreži tj svetskom internetu imali su do sada samo zaposleni kao i gosti hotela,naučne ustanove,pojedine državne službe i univerziteti.

Vlada Kube je dekretom precizirala da će novootvorenim "internet kafeima" upravljati državna telekomunikaciona kompanija "Etesa". Službenici ove ustanove vodiće računa da "korisnici ne ugroze bezbednost,integritet i suverenitet države Kube".Kubanski zvaničnici najavljuju da će  u bliskoj budućnosti građani Kube moći da pristupe internetu iz privatnih domova, sa mobilnih telefona kao i laptopova.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala