Najzanimljiviji sajt Balkana
kućica za lutke vredna 8.5 miliona dolara

"Astolat Dollhouse Castle" je postala najskuplja kućica za lutke na svetu, ako neko poželi da je ima, njena cena je vrtoglavih 8,5 miliona dolara.Sastavljena od 10.000 delova Ilajn Dejhl 13 godina pravila je ovu zanimljivu i neobičnu skupocenu kućicu za lutke!...
 
Ilajn Dejhl, umetnica koja se bavi izradom minijatura  iz Kolorada,  je kreirala najskuplju kućicu za lutke na svetu. Ilajn je angažovala mnoge stručnjake širom sveta koji su joj izradili više od 10.000 delova za kuću.
 
Stolari, zlatari, duvači stakla i kujundžije napravili su neverovatne minijaturne predmete - uključujući i mini  klavir vredan 7.000 dolara i mnoge druge skupocene predmete.
 
U salonu je izložen portret koji je slikan najmanjom četkicom na svetu i košta neverovatnih 1.850 dolara ako poželite da imate takav portret dok u ostalih 29 soba, koliko vila ima, možete naći kojekakve predmete koji su izrađeni do najsitnijih detalja.
 
Minijaturni dvorac ima kako smo rekli minijaturni klavir, repliku Biblije iz 1811. godine, barkone ručno vezane tepihe, tapiserije, čak mali džip koji ima prave farove.!
 
"Astolat je jedna od najprefinjenijih minijaturnh konstrukcija na svetu, jer u sebi spaja skulpturu, slikarstvo i inženjenirng" izjavila je Paula Gilhuli, kustos Muzeja umetnosti "Nassau Counti", u kom će ova kućica za lutke biti izložena.
 
Pogledajte kako izgleda ova najskuplja i najdetaljnija ujedno kućica za lutke na svetu:
 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala