Najzanimljiviji sajt Balkana

Princ Muhamed bin Salman kupac je slike
Sliku Leonarda da Vinčija, koja je prodata prošlog meseca za rekordnu sumu od 450 miliona dolara preko aukcijske kuće "Kristi", kupio saudijski princ Muhamed bin Salman, navodi "Wall Street journal"....

Ipak, jedan neimenovani saudijski zvaničnik je, kako se navodi, negirao da je princ kupio to umetničko delo.

Bilo kako bilo ovo neverovatnoremek-delo je prodato za više od 450 miliona dolara, postavivši rekord i ujedno stvarajući veliku misteriju ko je kupac, jer njegovo ime nije otkriveno.

Bivši vlasnik slike Salvator mundi (Spasilac sveta) bio je ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev, koji je kupio 2013. godine za 127,5 miliona dolara.

"Salvator mundi" je jedna od manje od 20 sačuvanih slika Leonarda da Vinčija i jedina koja se nalazi u privatnom vlasništvu.

Ljudi upoznati sa kupovinom rekli su da je princ Muhamed bin Salman koristio zastupnika da kupi 500 godina staru sliku. Mediji navode da je posebno zanimljivo to što je 32-godišnji princ nedavno pokrenuo akciju borbe protiv korupcije u toj zemlji.

Aukcijska kuća "Kristi" saopštila je u ovaj petak da je Ministarstvo za kulturu i turizam Abu Dabija dobilo sliku Leonarda da Vinčija "Salvator mundi".Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1