Najzanimljiviji sajt Balkana

vinsent van gog

Marko Marković (45) iz Beograda, koji se slučajno obreo na vašaru u Aranđelovcu, obilazeći ulične tezge i prodavce zastao je ispred prodavaca slika. U moru slika, ipak mu je jedna zapala za oko ,slika Vinsenta Van Goga, koju je kupio za svega 1.000 dinara, ...

a onda je usledio haos međunarodni haos, piše portal Aranđelovacinfo.rs.

Marković je, naime, kupio "Kongregacija napušta Reformisanu crkvu u Nojnenu" jednu od dve ukradene slike Vinsenta Van Goga.U decembru 2002. godine ukradene su dve slike iz Muzeja Vinsenta Van Goga u Amsterdamu. Za samo nekoliko minuta dva lopova su provalila i uzela slike "Kongregacija napušta Reformisanu crkvu u Nojnenu“ i Pogled na more u Sheveningenu“.

Zajedno, slike vrede oko 25 miliona funti.! Lopovi su osuđeni na zatvor godinu dana kasnije, i sve do danas slikama nije moglo da se uđe u trag.

Marko Marković iz Beograda 28. avgusta došao je u posed slike za koju su mnogi smatrali da je izgubljena, a reč je o slici "Kongregacija napušta Reformisanu crkvu u Nojnenu“ , i slika je na volšeban način stigla u njegove ruke.Kongregacija napušta Reformisanu crkvu u Nojnenu
                                           (kupljena slika koja vredi milione dolara)

"Sasvim slučajno sam se obreo na vašaru u Aranđelovcu, i pošto sam ljubitelj umetnosti, i pasionirani kupac slika, primetio sam da se na jendoj tezgi prodaju slike, i baš ova mi je privukla pažnju. Platio sam je svega 1.000 dinara, a kada sam došao kući ukucao sam na internetu ne bi li saznao o čijoj se replici radi, ali sačekalo me je iznenađenje od kojeg i sada drhtim."

Po onome što sam ja video, a što su potvrdili par uglednih antikvara, reč je o slici Van Goga, koje je ukradena. O tome najbolje svedoči i njegov potpis, i po rečima svih eksperata koji su ga videli potvrdili su da je originalan.

Ovih dana očekujem dolazak delegaciju iz Muzeja iz Amsterdama koji treba da potvrde autentičnoost, a onda ćemo se dogovoriti i za koju sumu će slika biti vraćena muzeju - rekao je ovaj Srbin za holandski portal "Amsterdam news"

Da li će Marko Marković postati milioner, i kako će se završiti ova priča, i odakle Van Gog na vašaru saznaćemo uskoro...
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1