Najzanimljiviji sajt BalkanaKuratas je robot,proizvod kompanije "Suidobashi heavy industry" iz Tokija vredan 1.4 miliona dolara.Ovaj zanimljivi i veliki robto se pravi po narudžbi i to u 16 boja,zajedno sa crnom ili za ženski  populacije u ružičastoj boji.


Napravili su ga inženjeri Vataru Jošizaki i Kogoro Kurata,uz pomoć Ane koja je pilot robota.Ogromni robot je prikazan na Festivalu čuda u Čibi,predgrađu japanskog grada Tokija.Njih troje je pravilo ovaj robot od 2010. godine .Dok je Kompanija je objavila i video snimak u kojem Ana daje instrukcije za operisanje Kuratasom iz kabine.


Kompanija "Suidobashi heavy industry" isto tako dala je upozorenje da se piloti ne smeju ili drugi da ih ne zamejavaju previše dok operišu oružanim sistemom Kuratasa,zbog mogućeg eventualnog kvara robota

Kuratas robot težak je neverovatnih 4 tone, visok je 4 metra,a kontroliše se uz pomoć senzora pokreta koji su smešeni u kabini robota,ili putem "pametnog telefona" koji je povezan sa 3G mrežom.Ovaj robot osim što automatski nišani na neprijatelje,otvara vatru kada se "pilot" nasmeje tako da morate u njegovoj blizini biti ozblijni i ne zbijati šale.

Kuratas je opremljen modernim oružanim sistemom uključujući Getlingov sistem,sposoban da na vaš osmeh  ispali  čak 6.000 BB kuglica za jedan minut.

Kuratas japanski robot poseduje oko 30 hidrauličnih zglobova koje pomera pilot uz pomoć sistema kontrole pokreta.Robot poseduje četiri točka koje mu služe kao noge,radi lakšeg transporta,dok pilot (onaj koji upravlja njime) može da ga vozi brzinom od oko 10 kilometara na sat.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1