Najzanimljiviji sajt Balkana

najskuplja cokolada
Ako se ikada nađete u blizini Njujorške Chocolate Room poslastičarnice u Bruklinu, a imate novca na pretek onda morate da probate najskuplju čokoladu na svetu "La Madeline au Turffe"...

Tu najskuplju čokoladu na svetu "La Madeline au Turffe" napravio je danski čokolatijer Fric Nipšilt. Cena ove tamne poslastice će vas šokiratti jer za pola kilograma ove čokolade morate izdvojiti 2.600 dolara!

Inače "La Madeline au Turffe" čokolada je dospela u Ginisovu knjigu rekorda zbog svojih skupocenih sastojaka.

Ona toliko košta jer sadrži retki francuski Perigord tartuf. Ovi preukusni tartufi su deo krema od pavlake, šećera, ulja tartufa i vanile, a sve to premazano je Valhrona crnom čokoladom i potom urolano u prefinjeni kakao prah.

najskuplja cokolada
Naravno, ova čokolada se ručno pravi sa neverovatnom pažnjom posvećenom detaljima. Čak se i njen krem pravi od sveže pavlake i svežeg putera. "Mi to tako radimo, i uvek ćemo tako raditi", kazao je Fritz Knipschildt
Ako imate 250 dolara viška (za kuglicu čokolade), ili je želite nekome pokloniti ili ste i sami strastveni ljubitelj čokolade, mi vam savetujemo da kupite ili probate ovu predivnu tamnu poslasticu.

Naravno uz ovu skupu čokoladu (kuglicu) dobijate i lažne bisere u srebrnoj kutijici sa mašnom.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala