Najzanimljiviji sajt Balkana
lambordžini koji menja boju

Ako vam se ovaj ljubičasti "Lamborgini" čini občnim automobilom tu se grdno varate! Ovaj zanimljivo neobični Lambordžini ima moć transformacije boja! Ovakvog ga je učinio nemački umetnik Rene Turek te je od njega učinio pravim auto kameleonom....
 
Ispod ljubičaste farbe krije se lik strip junaka Kapetana Amerike. Ova "čarobna" farba sa kojom je prekriven automobil menja boju u zavisnosti od toplote - u ovom slučaju od ljubičaste do providne, kada se i pojavljuje osnovni dizajn.
 
Da biste to postigli efekat kameleona, treba vam kofa vrele vode, baš kao na ovom video snimku ispod
 
U prvobitno, "normalno“ stanje automobiske bojr se vraća pošto na auto sipate hladnu vodu.Na snimku je kameleon auto „lamborgini galjardo“ čija se cena kreće između 181.900 i 259.100 dolara.
 
Ovo je već drugo vozilo koje je Turek transformisao u S"uperheroja“. Prvo je bilo „BMW X6“ (video ispod) koji ispod plave farbe krije još jednog strip i filmskog junaka – Hulka.
 
Način na koji sve ovo funkcioniše je jednostavan, kako se temperatura diže, pigmenti u farbi počinju da se gube i postaju bezbojni, samim tim otkrivajući osnovni premaz.
 
Nažalost, efekat bledi kada se automobil drži previše na suncu. Da bi termalna boja ostala u dobrom stanju, "lambordžini koji menja boju" mora da se čuva u zamračenoj garaži.
 
Uz napomeni ko želi "Superheroja" na autu ovi umetnički radovi se kreću super visokoj ceni  samo da znate Inače umetnik Rene Turek je započeo svoju karijeru kao crtač grafita, ali je prešao na veće projekte, radeći sa klijentima kao što su "Matel" i "Nikon“.
 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala