Najzanimljiviji sajt Balkana
skarp razor laserski brijac
Slobodno bi mogli reći budućnost je počela, jer izgleda da je došao kraj staromodnom stotinama godina staroj metodi brijanja pomoću oštrog žileta , isto tako zaboravite i na penu za brijanje...

Morgan Gustavsson i Paul Binun osmislili su "Skarp Razor", brijač koji umesto standardnog žileta ima laser!

Znači ako sve bude teklo po planu uskoro bi muški deo svetske populacije a verujemo i žene (možda će imati neki svoj ovakav model brijača op.aut.) dobiti laserski brijač!

Morgan i Paul tvrde da "laserski brijač Skarp Razor" je bolji od tradicionalnih načina brijanja jer pe svega ne iritira kožu. A sa laserskom oštricom slobodno možete zaboraviti na posekotine i na svrab posle brijanja! Jer će korisnici "Skarp Razora uživati u glatkom brijanju vrlo blizu kože.

Izumitelji laserskog brijača kažu da će maloprodajna cena Skarp Razora biće nešto više od 200 dolara, a u prodaju stiže na svetsko tržište u martumesecu 2016. godine.

Skarp Razor brijač na prvi pogled izgleda kao i svaka drugi brijač, napravljen je od aluminijuma radi na AAA bateriju, koja otprilike traje mesec dana pri svakodnevnoj upotrebi

Skarp Razor se temelji se na talasnim dužinama koje ciljaju određene kromofore (biološki aktivne molekule), odnosno pigment melanin u korenu dlake. Zbog toga su laseri efikasni u uklanjanju smeđih ili crnih dlaka, a nemaju dovoljnu eketivnost za uklanjanje svetlih ili sedih.

Gustavsson i Binun su otkrili kromofore koje su zajedničke svim ljudima i njihovim tipovima kose, bez obzira na dob, pol ili rasu, čime se stvara mogućnost univerzalnog podešavanja talasne dužine laserskog snopa, zahvaljujući čemu ona reže sve tipove dlaka, dok istovremeno ne oštećuje kožu, te ne stvara nikakve iritacije

Tvorci Skarp Razor brijača trenutno traže novac za početak proizvodnje na poznatom sajtu Kickstarter.
Morgan i Paul su tražili,cifru od 160,000 dolarado a oni su umesto traženih 160,000 dolara prikupili čak 2.248,421 dolara od 12,116 korisnika kojima se svideo laserski brijač Skarp Razor.

Na kraju pogledajte video:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala