Najzanimljiviji sajt Balkana
Holanđanka Laura Deker,sa svojih16 godina postala je najmlađa osoba koja je sama oplovila svet.Ona je 20. januara 2011.godine krenula u ovu neobičnu avanturu s karipskog ostrva Sint Marten,

a  u subotu ,na kraju putovanja, dočekalo ju je oko 400 ljudi.Ona je prevalila sama put dugačak 27.000 nautičkih milja u svom brodu "Guppy"

Ona je morala pre polaska na plovidbu oko sveta da dobije dozvolu suda da se otisne samostalno na ovoaj avanturustički put.Holandski sud joj prethodno, kada je imala samo 14 godina, nije dozvolio da pokuša da oplovi svet i naložio je da devojčica treba da bude pod starateljstvom socijalnih radnika, jer je previše mlada da bi se starala za sopstvenu bezbednost na moru.

Laura je zatim pobegla na Sint Marten, ostrvo koje je podeljeno između Francuske i Holandije, a kasnije je u pratnji policije vraćena kući.Dozvolu da pokuša da oplovi svet konačno je dobila u julu 2010.godine.Laura Deker ovaj rekord oborila za osam meseci, budući da 17 godina puni tek u septembru.

Pre nje najmlađi svetski rekorder bila Australijanka Džesika Votson,koja je u maju 2010. godine okončala plovidbu oko sveta tri dana pre nego što je napunila 17 godina.
izvor:rts.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala