Najzanimljiviji sajt Balkana


Da nije uslikano foto aparatom teško da bi iko poverovao u ovu neobičnu priču o lavici i antilopi u nacionalnom parku u Ugandi, lavica je usvojila mladunče antilope,što je stručnjake za prirodu poprilično zbunilo.Priroda je do detalja organizovala i razradila  lanac ishrane u životinjskom svetu.Ipak nekada se zna  i u savršenom sistemu....

majke prirode da se dogodi greška.Tako da u jendom trenutku je moguće da lovac lavica i plen antilopa postanu najbolji prijatelji.

Zaposleni u Nacionalnom parku "Kraljica Elizabeta" u Ugandi nisu mogli da poveruju kada su videli neverovatnu scenu – lavicu koja brine o mladunčetu antilope-impale.

Prema njihovim rečima, prizor je bio neverovatan i prava je sreća što ga je fotograf Andre de Vizer zabeležio foto-aparatom.Lavica je prethodno ulovila mladunčetovu majku, raskomadala je i pojela, da bi nakon toga prišla maloj prestrašenoj antilopi i počela da se igra sa njom.

Svi su bili ubeđeni da će ubiti mladunče. Međutim, lavica je prema njemu počela da se odnosi zaštitnički, gotovo majčinski i nije dozvoljavala nikome da mu se približi.Zatim je odlučila da premesti svog novog prijatelja u zaklon, gotovo isto kao što bi to uradila sa svojim mladuncima, što je delovalo zastrašujuće.

Prema navodima čuvara nacionalnog parka, lavica se nekoliko sati brinula o mladoj antilopi, a pred zoru je uprava odlučila da je uspava i uzme joj mladunče.

Maloj impali su pružili potrebnu negu, a zatim je smestili na mnogo bezbedniji prostor.Naučnici ne mogu da objasne ovaj fenomen, ali se slažu da je lavica definitivno poljuljala neke od osnovnih zakona prirode.
izvor:rts.rs

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala