Najzanimljiviji sajt Balkanakamenćići izvađeni iz bubrega ukupno 420 komada
Kinez He Dong (55) patio je od užasnih bolova u predelu leđa.Na kraju su mu se ti bolovi ekstremno pojačali pa je odlučio da potraži stručnu lekarsku pomoć...

Medicinski stručnjaci smatraju da je loše zdravstveno stanje He Donga (55) prouzrokovano dijetom koja se bazira na visokim količinama proteina. 

Kako piše birtanski Daily mail,  hirurzi su ustanovili odakl potiču nesnosni " bolovi u leđima" He Donga.Bol u leđima odnosno bubregu prouzrokovala ogromna količina kamenja! Hirurzi su otklonili Dongu iz bubrega  ukupno 420 kamenćića!

Lekari su morali izvesti operacuju na levom bubregu jer su u njemu našli najviše kamenćića.Cela operacija je trajala je dva sata od kojeg su utrošli gotovo 45 minuta uklanjajući kamenje iz bubrega! 

Pacijent je potvrdio sumnje stručnjaka kada je priznao da je unosio svakodnevno određenu vrstu tofua koja je karakteristično jelo za to područje i sadrži visoku koncetraciju kalcijum-sulfata.

Proizvodi od soje stvaraju takav problem jer se višak kalcijuma ne može izlučiti iz tela bez dovoljnog unošenja vode u organizam.

Pre 20 godina je na ovom pacijentu izvršena litotripsija, medicinski proces koji uništava kamene u bubregu. Sada su lekari izvukli pincetom na stotine sitnih objekata iz unutrašnjosti tele ovog čoveka.

He Dong će morati da unosi više vode i da promeni način ishrane, kako bi ozdravio. A kamenćiće iz bubrega  će zadržati kao suvenir.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala