Najzanimljiviji sajt Balkana

regdenski snimak pluća i čunj
Nemenovanom muškarcu (47) iz Velike Britanije lekari su  u pod sumnjom da ima tumor na plućima, otkrili u njegovom telu igračku! ....

Tamna mrlja vidljiva na rendgenskoj snimci ispod pluća nemenovanog britanca , je ustvari kako su kasnije lekari ustanovili  dečija igračka koju je progutao još kada je bio dete

Nemenovani pacijent, preko godinu dana žalio se na kašalj praćen iskašljavanjem žute sluzi. Na kraju su lekari muškarcu slikali rendgenom pluća.

Na rendgenskom snimku uočena je "mrlja" na plućnom krilu što su lekari odmah povezali s činjenicom da je reč o dugogodišnjem pušaču. Te su posumljali da ima tumor na plućima.
Naravno lekari su pacijenta uputili je na dalje pretrage te su otkrili da nije reč o tumoru u plućnom krilu !pluca cunj izvadjen
Lekari su ustanovili šta je u pitanju, bio je to običan plastični čunj iz Playmobil seta za decu kog je muškarac progutao pre 40-ak godina kada je imao 7 godina kada je set dobio za rođendan.


Lekari, koji su zanimljiv slučaj opisali na stranici BMJ Case Reports, muškarca smatraju medicinskim čudom jer je prošlo toliko godina a da on nije osetio nikakve sporedne i bolne simptome.

"Ovo je prvi poznati slučaj traheobronhijalnog stranog tela koje niko nije uočio 40 godina" pišu lekari

Naravno, saobraćajni dečiji ćunjić je odstranjen, a muškarac je zatim otkrio kako se kao dečak često igrao sa setom prometnih znakova koji je sadržavao sitne saobraćajne čunjiće.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala